Bloemencorso Bollenstreek 2017

Praalwagens, veelkleurige bloemen, muziekkorpsen en drukte langs de kant. Dat kan alleen maar het Bloemencorso Bollenstreek zijn. Op 22 april gaf Show- en Drumfanfare z’n visitekaartje af toen het rond vier uur Adest Musica uit Sassenheim afloste en zich achter de praalwagens in beweging zette richting het eindpunt, ruim zeven kilometer verderop in Bennebroek. En ondanks dat Duindorp zeker niet het grootste korps was dat acte de présence gaf, werd de muzikale bijdrage door het publiek hogelijk gewaardeerd. Als er mensen spontaan een dans inzetten op ‘Spicks & Specks’ van de Bee Gees, dan weet je dat je goed bezig bent.

Onder leiding van Tamboer-Maître Francis Beijer en begeleid door een voorzichtig zonnetje, werden de diverse marsen uit het repetoire ten gehore gebracht. Speciaal voor het Bloemencorso Bollenstreek zijn ‘Eye Of The Tiger’, ‘Synergia’ en ‘Rosenborg Castle’ aan het repertoire toegevoegd. En hoewel nog niet zo vertrouwd als bv. ‘Blackwood’ en ‘Under The Double Eagle’ konden ook deze nieuwe marsen rekenen op een hoop waardering uit het publiek.

Rond half zeven werd het eindpunt in Bennebroek bereikt. Vergezeld door een klaterend applaus van het enthousiaste publiek werd rechtsaf geslagen, waarna het korps in de rust werd gezet. Al met al was het een pittig optreden, dat smaakt naar veel meer. Morgenavond is er weer als normaal repetitie, waarna we aankomende donderdagavond te zien en horen zullen zijn in Lekkerkerk, tijdens de traditionele Koningsdagparade aldaar.