Bert Taal benoemd in de orde van Oranje-Nassau

Vandaag is een feestelijke dag voor Bert Taal en Show- en Drumfanfare Duindorp. Voor zijn jarenlange verdienste als lid en bestuurslid van Show- en Drumfanfare Duindorp is Bert eerder vandaag door de burgemeester van Den Haag, Pauline Krikke, uit naam van Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander benoemd tot lid in de Orde van Oranje-Nassau. Bert is al ruim zestig jaar lid van Show- en Drumfanfare Duindorp en maakte sinds 1980 deel uit van het bestuur, de laatste jaren als penningmeester. Daarnaast is Bert ook nog actief als penningmeester van de Haagse Federatie van Muziekverenigingen.

Bert werd zestig jaar geleden lid van Marsband Duindorp en heeft zich, behalve als bestuurslid, jarenlang ingezet als muzikant, op piccolo, fluit en trombone. Helaas heeft Bert in 2016 door gezondheidsredenen zijn functie als penningmeester moeten neerleggen. Als lid is hij echter nog steeds verbonden aan ‘zijn’ Duindorp.

Bert werd bij de onderscheiding vergezeld door zijn vrouw Elisabeth, dochter Alicia, broer Jan Taal en bestuursleden Francis Beijer en Remko van Zon. Ook aanwezig waren oud-voorzitter Marc Spaans en goede vrienden Cor en Anneke Baak.